Banner

Ondernemer in Beeld: Texas Termaaten van restaurant & cocktailbar Larette

15 februari 2023 | Door:  Marina de Wit

Samen met jeugdvrienden Laurence Prins en Rex Enderman is Texas Termaaten trotse eigenaar van restaurant Larette (naam gevormd door eerste twee letters van hun namen). Zoek je op beoordelingen van het restaurant aan de Veelaan 15 dan komt een van de hotspots van Amsterdam er met vijf sterren bijzonder goed uit: ‘geweldig, relaxed, top gegeten, heerlijke cocktails, enthousiast personeel en leuke ambiance.’ Terechte pluimen, want de zaak van de 29-jarige ondernemer ziet er aantrekkelijk en professioneel uit, na een wat mindere start door corona, die zijn impact heeft gehad.

Larette is een restaurant en cocktailbar in Amsterdam-Oost, vlakbij de Zeeburgerdijk en de voormalige veemarkt, geïnspireerd op het hippe en multiculturele New York Meatpacking District. Elementen als beton, groen, hout en planten zijn toegepast in het interieur, dat doet denken aan High Line Park. Bij binnenkomst prijkt een 12½m lange imposante Manhatten-cocktailbar. De art gallery aan de muur bestaat uit wisselende kunst. Larette heeft een luxe menukaart met culinaire invloeden. Op de vrijdagavond gaan de voetjes van de vloer tijdens de Soho Night: een totale experience van een avondje uit, hierdoor hoef je de binnenstad niet meer in!

Grootse plannen

Texas groeide op in een ondernemersfamilie pur sang. Met een opa, oma en moeder in de confectie en vader in het vastgoed, had ook híj als klein jongetje al grootse plannen. “Op de basisschool wilde ik geen astronaut of brandweerman worden zoals de meeste jongens op die leeftijd, maar eigen baas en papa :-).” Inmiddels 29 jaar en Texas is papa én eigen baas. Texas studeerde international business en management, maar stapte over op commerciële economie voor de toekomstige ondernemer. “Ik schreef ondernemersplannen en mocht in Mexico-City mijn minor international marketing doen.” Afstuderen deed hij bij Deliveroo, waar mooie kansen voorbij kwamen, want het bedrijf maakte een flinke expansie door. “Ik werkte een tijdje in Australië, zette nieuwe producten in de markt en werkte voor het team special projects.” Tot zijn functie door Corona verviel.

Gestript en opgeknapt

Een nieuw hoofdstuk brak aan. De gezamenlijke passie van Texas, Laurence en Rex voor eten uitte zich in Boom Chicka Bun Bun. “Een tot foodtruck omgebouwde Mercedes bus uit 1968. Gestript en opgeknapt.” Met hun fried chicken buns verrasten zij menig festivalgangers.” Ondertussen kreeg Larette vorm en vond oplevering in 2021 plaats. “De verbouwing heb ik zelf begeleid. Helaas moesten we na een week draaien  de openingstijden door corona inkorten. De tent zat vol, waardoor we er gelijk kinderziektes uit konden halen en valkuilen ontdekken. Terugschalen was onontkoombaar: alleen lunch, alleen delivery box.”

Casual en verrassend

Texas is verantwoordelijk voor Hr, finance en marketing. “Eind vorig jaar hebben we de setting van Larette veranderd, de koffie en thee corner bleef namelijk te leeg en de dinerruimte hebben we naar voren gehaald. Hierdoor zijn de walk-ins op woensdag en donderdag verdubbeld.” Toegankelijkheid, casual in omgang, kwaliteit van de cocktails en het verrassende menu krijgt Texas als positieve feedback terug van zijn klanten. Mooie feedback in korte tijd!

Larette Mule en halve kip

Behalve de populaire Pornstar of Espresso Martini, worden er bij Larette ook speciale cocktails als Dirty dancing, Rumble in de jungle, NY classic Manhattan, Big apple en de Larette Mule geshaked. “Deze laatste met als basis spiced bacardi was erg in trek op het terrassenfestival. Onze menukaart gaat met het seizoen mee. Bekende gerechten worden verrassend en met goede ingrediënten uitgevoerd, bijv. de steak tartaar, Burrata of Mac&Cheese. Een andere touch maakt het gerecht net iets bijzonderder! Vanaf januari staan de cheeseburger en halve kip op het menu. Hiermee willen wij klanten ook een maaltijd onder de 20 euro aanbieden, waardoor klanten vaker terugkomen.”

Veerkracht en dankbaar

Wat wordt de volgende uitdaging voor de drie avontuurlijke vrienden? “Uitbouwen met andere concepten of een kleine Larette openen down town. Dat zou leuk zijn! We hebben een valse start gehad. Veel mensen gingen vlak na corona naar het buitenland, de inflatie en alle drie zijn we startend horecaondernemer, maar de veerkracht is er altijd, ondanks dat het geen leuke periode was.” Larette heeft 13 werknemers in het restaurant en de keuken werken. “Wij zijn dankbaar dat ze met ons het avontuur zijn aangegaan én zijn gebleven. Nooit durven hopen, maar we staan in de hotspot lijst van Amsterdam vanwege onze goede service, sfeer en kwaliteit!”

Cohesie en polarisatie

Wat Texas al een tijdje bezighoudt, is de cohesie binnen horecaondernemers. “Deze is veranderd door corona, één branche, maar na de tweede lockdown is polarisatie ontstaan. Iedereen wil zijn eigen hachje redden. Jammer voor startende ondernemers zoals wij! Ik hoop dat we ooit weer tot elkaar komen.”

De keuze voor Alfa als boekhouder en adviseur was snel gemaakt. Texas: “Mijn vader is al heel lang klant bij Alfa. Paul Wijsman is een bekend gezicht in onze familie. Inmiddels heeft Nienke Heijne de rol als dagelijks aanspreekpunt van Paul overgenomen. Zij is goed in cijfers. Abinda Cardol regelt onze salarisadministratie. Zij neemt altijd de telefoon op wanneer je maar belt! Fijn dat Alfa altijd bereikbaar is voor vragen.”

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina