Ondernemersverhalen
Wij zijn graag een sparringspartner voor ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Dit doen we door middel van fiscaal, juridisch, bedrijfskundig en organisatieadvies. Uiteraard ontzorgen wij onze klanten graag bij de financiële administratie en geven wij gericht financieel advies.
We staan dichtbij onze klanten en lichten hun onderneming periodiek uit in ondernemersverhalen. Ontdek hier de unieke verhalen van deze ondernemingen.
Dutchwyse
Dankzij de ICT-nulmeting, een quickscan die het bedrijfskundig adviesteam van Alfa uitvoert, kwam bij het Zuid-Hollandse bedrijf Dutchwyse de chaos in de financiële administratie naar boven. Het IT-bedrijf uit Roelofarendsveen dat high end IT-oplossingen biedt aan het mkb, heeft nu weer inzicht in de structuur en actuele financiële informatie.
Lees hier het verhaal van Dutchwyse
Hoogendoorn Plants
Als gebruiker van AgriNota was de overstap naar Mijn Alfa voor Hoogendoorn Plants in Luttelgeest geen grote verandering. “Het lijkt heel erg op AgriNota, al is Mijn Alfa wel weer een stukje verbeterd”, vat Geert-Jan Hoogendoorn het voordeel van het nieuwe platform voor digitale factuurverwerking samen.
Lees hier het verhaal van Hoogendoorn Plants
Veldhuizen Transport
Omwegen maken is er bij een goed georganiseerd transportbedrijf als Veldhuizen Transport niet bij. Ook in de boekhouding kiest het bedrijf in Werkhoven tegenwoordig de kortste route. Aan de hand van Alfa maakte Veldhuizen Transport de digitale overstap naar Exact Online. Handmatige boekingen zijn verleden tijd. En de switch? “Het is redelijk snel gegaan”, kijkt Patricia Veldhuizen terug op het traject.
Lees hier het verhaal van Veldhuizen Transport
MeerMagazijn
Hij is specialist in staalconstructie/verdiepingsvloeren, tevens directeur en mede-eigenaar van twee BV’s. Niels van der Meer ziet, nadat hij in 2009 samen met zijn broer het bedrijf van zijn vader overnam, zijn rol steeds meer veranderen.
Lees hier het verhaal van MeerMagazijn
Vredeveld Group
Het is onderhand een van de grotere logistieke dienstverleners in het noorden en oosten van Nederland. Met honderd trucks en tweehonderd opleggers is Vredeveld vooral bekend van het transport van bouwmaterialen en bulkgoederen. De historie mag dan teruggaan tot 1937, het familiebedrijf kijkt liever vooruit. Tegenwoordig gaat het veel verder dan alleen het transport van A naar B.
Lees hier het verhaal van Vredeveld Group
Huisman Transport
Huisman Transport in Druten (onder de rook van Nijmegen) werd 93 jaar geleden opgericht door de opa van de huidige algemeen directeur Harrie Huisman. Inmiddels draaien zijn beide zoons zich al warm om het bedrijf over een paar jaar over te nemen. Wat begon als transportbedrijf, is die naam inmiddels ontgroeid. Er worden namelijk niet alleen transportdiensten geleverd, maar ook warehousing; opslag, overslag en montage. Zowel voor consumenten als voor de B2B-markt. Dat maakt het bedrijf tot de logistieke dienstverlener die het vandaag de dag is.
Lees hier het verhaal van Huisman Transport
R. Nagel Transport
In 1938 begon het allemaal met slechts één vrachtauto, waarmee de oom van de vader van Erik Nagel melk vervoerde in de regio Amsterdam. Vandaag de dag rijdt R. Nagel Transport met 70 vrachtauto’s vooral af en aan naar Schiphol, om de afhandeling en distributie van luchtvracht zorgvuldig en efficiënt uit te voeren. Het bedrijf maakte in die ruim tachtig jaar dan ook een grote transformatie door. Toch staat er een nog grotere transitie voor de deur: Erik Nagel wil dat de helft van zijn wagenpark in het jaar 2030 bestaat uit elektrische vrachtauto’s.
Lees hier het verhaal van R. Nagel Transport
Jasper Roubos
‘Ronduit slecht’, noemt Jasper Roubos de rendementen in de aardappelteelt van de laatste jaren. Aardappeltelers moeten toezien hoe hun producten voor de kostprijs weggaan, om voor een veelvoud in de winkel te liggen. Maar er gloort hoop aan de horizon. De POC, heet die hoop: de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen.
Lees hier het verhaal van Jasper Roubos
Komkommertelers Reijm & Zn.
Niet echt meer een ‘reguliere komkommerteler’, omschrijft Jan Reijm het bedrijf dat hij samen met vader Piet en oom Jaap Reijm heeft. Twee bedrijven eigenlijk, want naast die komkommerkwekerij heeft Reijm & Zn. er ook nog een paprikakwekerij bij. Met 11 hectare komkommers en 8 hectare paprika’s is Reijm & Zn. in staat jaarrond te leveren. Lees hier het verhaal van Komkommerstelers Reijm & Zn.
HyFly
Een drone die in steden medicijnen aflevert in ziekenhuizen. Een jaar of tien terug was het een mooie scène in een sciencefictionfilm geweest. In 2022 maakt die drone al de eerste proefvluchten. En om het SF-gehalte nog iets te verhogen: de bestaande versie op batterijen moet binnenkort worden opgevolgd door één op waterstof. ‘HyFly’ heet het bedrijf dat in Drachten werkt aan een eigentijds transport voor medicijnen in stedelijke omgevingen.
Lees hier het verhaal van HyFly
D. Zonneveld
De liefde voor de weg zat er al vroeg in. Als Peter - nu 45 - op z’n achttiende zijn rijbewijs haalt, kan hij in z’n vrije tijd al gaan rijden voor een goede vriend van zijn vader. Ooit met het idee om nog eens zelf ondernemer te worden, de ondernemer die hij nu is op transportcentrum Coldenhove in Maasdijk.
Lees hier het verhaal van D. Zonneveld
Scrumartikelen.nl
Ze studeert bedrijfskunde en rechten, maar het liefst wil Floor Wibbens ondernemer worden. “Ik wist alleen nog niet waarin”, lacht ze. Op een toevallige manier komt het helemaal goed met haar ondernemerscarrière. Met Scrumartikelen.nl levert Floor alles voor bedrijven met ‘scrumteams’ in huis. Herschrijfbare magneten, whiteboards, planningpokerkaarten en nog veel meer. Allemaal bedoeld om de wirwar van post-it’jes op de muur overbodig te maken.
Lees hier het verhaal van Scrumartikelen.nl
Gebr. De Hollander
Van een grote autodealer met meerdere vestigingen kwam Angela Roelandse op de boekhouding bij Gebr. De Hollander terecht. Niet alleen een compleet andere omgeving, maar ook een andere manier van administreren. “Veel ging hier nog handmatig. Elke week moest ik met de hand nog de betalingen voor de bank invoeren.” Het was ‘wel enigszins ouderwets’, zegt Angela voorzichtig. Maar inmiddels is Gebr. De Hollander ook administratie-technisch up-to-date: met hulp van Alfa is alles gedigitaliseerd.
Lees hier het verhaal van Gebr. De Hollander
Buitenplaats Molenwei
Niet elk landbouwbedrijf heeft in 2021 nog toekomst. Zeker niet in de overvolle Randstad, waar uitbreidingsmogelijkheden er niet zijn. Maar er zijn ook kansen voor die bedrijven. Zoals in Stompwijk. Op het bedrijf waar haar vader tot 2014 melkvee hield ontwikkelen Vicky en Bert van der Krogt stap voor stap iets nieuws: Buitenplaats Molenwei. De komende jaren moet het boerenerf worden getransformeerd tot een hotspot voor cultuur, natuur, sport en spel en zakelijke activiteiten. Met één miljoen directe buren heeft Vicky er alle vertrouwen in. Mede dankzij een meer dan geslaagde crowdfundingactie.
Lees hier het verhaal van Buitenplaats Molenwei
Aquanoom
Waterschappen en gemeenten die waterbodems, oevers en civiele kunstwerken beheren en onderhouden, komen al gauw bij ‘De Aquanoom’ in Zoetermeer uit. Het adviesbureau maakt sinds de start in 2007 een gezonde groei door, onder leiding van oprichter Marco Vermeer. Drie jaar terug komt er een terugslag. Met bedrijfsadviseur Ed Muller van Alfa in Aalsmeer krijgt Marco het lek weer boven. “Ed heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat we de wind weer in de zeilen hebben gekregen.”
Lees hier het verhaal van Aquanoom
Boekenbalie
Met twee ouders als kunstenaar leek de toekomst voor Gijs Kaaijk wel zo’n beetje uitgestippeld. Maar na de Kunstacademie komt hij erachter dat die toekomst toch ergens anders ligt. Inmiddels is Gijs ondernemer, succesvol ondernemer zelfs. Met zijn Boekenbalie koopt hij tweedehands boeken in - zo’n 30.000 per maand - om die weer aan de man te brengen. En eigenlijk is ook dát best een hele kunst.
Lees hier het verhaal van Boekenbalie
IntelligentFood
Junion Hanenberg werkte vroeger in een restaurant, waar hij van dichtbij meemaakte hoe ongelooflijk veel voedsel er werd weggegooid. Het was een tijd waarin extreem grote porties op je bord nog volstrekt normaal waren. De daar opgebouwde afschuw van food waste verliet hem nooit meer. Met zijn start-up IntelligentFood legt hij zich nu toe op de verwerking van reststromen bladerdeeg en vis tot luxe koekjes en aromatische olijfoliën op basis van visextracten. Onder de vlag van een coöperatie blaast hij een nieuw businessmodel leven in, waarin reststromen nieuwe waarde krijgen.
Lees hier het verhaal van IntelligentFood
Lapaja
Kledingwinkels en schoenenzaken hebben de grootste klappen gehad van de coronacrisis, rekende het CBS half mei uit. Niet in iedere modezaak is het code rood. “In sommige winkels tikken we af en toe weer het omzetniveau van vorig jaar aan”, zegt Jacquelien Bosma, met broer Patrick eigenaar van vijf kledingzaken voor vrouwen. Waar half maart de omzetten in een vrije val raakten, zien de pashokjes weer klanten.
Lees hier het verhaal van Lapaja
Montis Zuidplas
De teler die een groeistap wil maken kan geen detail over het hoofd zien. De keus van je product, de variëteit, de energiestrategie en arbeidsverdeling spelen vanzelfsprekend een rol. Maar ook zaken als positionering, marktsegmentatie, marketingcommunicatie. En zelfs de keus van je accountant kan het verschil maken. Een goed voorbeeld is dichtbij huis te vinden: kwekerij Montis Zuidplas in Moerkapelle. “Ik heb nu een veel beter inzicht op cijfermatig niveau.”