Banner

Teken je als vleeskalverhouder in voor een beëindigingsregeling?

27 januari 2021 | Door:  Eric Beindorff

Vrijwillige beëindigingsregelingen veehouderij zijn niet nieuw in de agrarische sector,  ze zijn meestal bedoeld voor specifieke sectoren zoals onlangs de vleeskalverhouderij.  Intekenen voor een regeling is snel gedaan maar dan….

De eerste vraag is natuurlijk wat je gaat doen als je geen bedrijf meer hebt? En de tweede vraag is hoeveel geld er over blijft na aflossing van de financiering en afrekenen met de belastingdienst?
Uiteindelijk draait het om de vraag “Wat heb ik nodig om verder van te leven en hoe ga ik dat invullen”?

Fiscale aandachtspunten

Voor jou als vleeskalverhouder is deze vraag van groot belang. Je hebt geen productierechten met een waarde, weinig tot geen grond en als je dieren op contract houdt, ontvang je geen opbrengst uit de verkoop van vleeskalveren. Daarmee is de enigste vergoeding die je ontvangt de waarde van de gebouwen.

Voor wat betreft de inkomstenbelasting lijkt het eenvoudig. Het eventuele verschil tussen de boekwaarde van de gebouwen en de vergoeding voor de opkoop is belast voor de inkomstenbelasting. Maar daarnaast kun je ook te maken krijgen met:

Aandachtspunten na bedrijfsbeëindiging

Als je bedrijfsbeëindiging toepast, komen er ook andere vragen in beeld waar je duidelijkheid over moet hebben:

Ondersteuning

De definitieve handtekening is snel gezet maar laat je goed voorlichten over de financiële, fiscale en juridische consequenties bij de bedrijfsbeëindiging.

De specialisten van Alfa kunnen je daarbij uitstekend helpen en met ruim 30 kantoren zijn we overal dichtbij.

Eric Beindorff

Eric Beindorff

Klantbeheerder

088 2531754 | ebeindorff@alfa.nl


Meer over Eric